Η σελίδα aprs.gr πλέον συνεχίζει στο digitalmode.gr, εδώ είναι οι παλιές σελίδες που θα κρατηθούν όσο χρειαστεί σαν πεδίο αναφοράς.
Κάποια από τα κείμενα και η αλληλογραφία που περιλαμβάνει, βρίσκονται στο ham.gr/sv1rd/

ΕΛΛΗΝΙΚΑ OVERLAYS

AUTOMATIC POSITION REPORTING SYSTEM


Γίνεται μία προσπάθεια συλλογής λιστών με συντεταγμένες χαρακτηριστικών σημείων ανά περιοχή. Οι λίστες αυτές που ενσωματώνονται σε αρχεία με επίθεμα .pos είναι γνωστά σαν overlays και δουλεύουν με όλα τα γνωστά προγράμματα APRS (υπάρχει πρόβλημα σε πολλές εκδόσεις του WinAPRS αλλά ελπίσουμε να λυθούν). Τα overlays αυτά θα είναι ανά περιοχή και θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα σε επισκέπτες μίας περιοχής αλλά και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Τα στοιχεία αναφέρονται σε 

  1. Νοσοκομεία, Κέντρα υγείας, Σταθμούς πρώτων βοηθειών
  2. Αστυνομικά τμήματα
  3. Πυροσβεστικοί σταθμοί - κλιμάκια
  4. Δημαρχεία - Νομαρχίες
  5. Ραδιοερασιτεχνικοί σύλλογοι, καταστήματα
  6. Ραδιοερασιτεχνικοί επαναλήπτες - links
  7. Βενζινάδικα σε απομονωμένες περιοχές ή άλλα χαρακτηριστικά σημεία της επιλογής σας

Η συλλογή ανά περιοχή μπορεί να γίνει εύκολα με μία ημερήσια εκδρομή του κάθε ενός στην γειτονιά του με GPS προγραμματισμένο να βγάζει τις συντεταγμένες σε μορφή dd° mm.ccc' δηλαδή μοίρες, πρώτα λεπτά και εκατοστά του πρώτου λεπτού.  Αυτά γράφονται με την μορφη ddmm.cc στο αρχείο μας όπως φαίνεται πάρακάτω.

Σημείωση κάθε μέτρηση για να είναι αρκετά έγκυρη, πρέπει να παίρνεται κοντά στην κύρια είσοδο του κτηρίου ή του ευρύτερου χώρου και να κρατάει η μέτρηση 1-5 λεπτά για ακρίβεια (αν ανοίξαμε το GPS την δεδομένη στιγμή) Αν η πρόσβαση δεν είναι εύκολη με GPS ή μπορεί να θεωρηθεί ύποπτη, ας παρθεί από πιο μακριά. 

Ενα αρχείο .pos κρατάει την πρώτη σειρά για υπόμνημα και από την 2η και μετά γράφονται τα object σε σειρές  με την παρακάτω μορφή.

.

MARATH!3808.80N/02400.61E' closed Airport

.

Η αντιστοίχηση των συμβόλων γίνεται όπως περιγράφεται στο APRS Protocol Scpecification  chapter  20

Υπάρχει και το Overlay του UiView που δεν είναι το standard αλλά κάτω από κάθε σειρά παρεμβάλλεται μία σειρά σχολίων. Είναι φανερό ότι η μετατροπή ενός overlay αρχείου για uiview σε αυτό των υπολοίπων είναι πολύ απλή υπόθεση.

Η απεικόνιση στον χάρτη μας, γίνεται επιλέγοντας φόρτωση overlays και βρίσκοντας το αντίστοιχο αρχείο.

Δημοσιεύστε τα αρχεία σας στο Internet  και ενημερώστε για το url ή στείλτε τα με email για να δημοσιευτούν εδώ EMail = 

Τα αρχεία εδώ θα είναι της μορφής ο_nomos_perioxh.zip και ο σκοπος είναι κάποια στιγμή να συμπτυχθούν όλα σε αρχεία ανά νομό.

 

Greek Airports
Κύμη Εύβοιας

Κλασσικός Μαραθώνιος


 

 EMail =
[HAM.GR PAGE]  [SV1RD Home page] [Pactor Page] [D-Star Page] [APRS first page] [LIVE JAVA APRS ACTIVITY] [HAM Radio Emergency Page] [ULF & Quakes page]